Πάμε σαν άλλοτε...Ήταν κάπου στα 1993 όταν ένα παιδάκι της Δ' Δημοτικού Σχολείου Μολάων, άκουσε το κουδούνι να χτυπά σε απρόσμενη ώρα και ακολούθησε το πλήθος που μαζευόταν σε μια αίθουσα. Εκεί, έλαβε χώρα μια ομιλία από 3 Καρδιολόγους, που σκοπό είχαν να εισαγάγουν τους μικρούς μπόμπιρες στα μυστικά της Προληπτικής Καρδιολογίας... Ιδέες και προτάσεις για μια ισορροπημένη διατροφή, για άθληση, για υγεία και ευεξία. Και όλα αυτά μέσω του κυρίου "ελικαρδούλη", του cartoon δηλαδή που είχε σχεδιάσει ειδικά για αυτό το πρόγραμμα αγωγής υγείας, το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. 

Σήμερα, 20 χρόνια μετά, αυτό το παιδάκι, άκουσε για μια ακόμη φορά το κουδούνι να χτυπά πέρα από την προγραμματισμένη ώρα του, μόνο που τώρα, ήταν αυτός ο ομιλητής του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ., ως ειδικευόμενος Καρδιολογίας, και έβλεπε να συγκεντρώνονται απέναντι του 80 Καστοριανοί μπόμπιρες, από την Α' ως την ΣΤ' τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς...

Η συγκίνηση μεγάλη από μέρους μου, η αίσθηση να έχεις παιδάκια απέναντί σου και να σε βομβαρδίζουν με ερωτήσεις, μαγευτική!

Στο τέλος, ήρθε ένα αγοράκι, μου έδειξε την κοιλίτσα του και μου είπε ότι θα προσπαθήσει όσο μπορεί για να χάσει κάποια παραπανίσια κιλά... Και αμέσως μετά, ήρθε και μια μικρή νεαρά και μου είπε ότι θα προσπαθήσει από εδώ και πέρα να τρώει υγιεινά...Δεν νομίζω, ότι θα μπορούσα να νιώσω πιο δυνατή συγκίνηση σήμερα.
Ελπίζω να ενέπνευσα και εγώ με τη σειρά μου, μελλοντικούς Καρδιολόγους...