Ευκαιρία για μια ηθική. Έτσι απλά!


"...Μέσω ενός κοσμικού ατυχήματος, ο Homo sapiens εξελίχτηκε σε τέτοιο βαθμό, που οι άνθρωποι μπορούν να κατανοήσουν ότι η εξέλιξη δεν έχει κανέναν σκοπό. Γιατί να μην εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία για να δημιουργήσουν μια ηθική ανεξάρτητη από την εξέλιξη, ακόμα και αντίθετη προς τη σκληρότητα της φύσης;"


-Thomas Henry Huxley (1825-1895)


Αυτός ο τύπος άρθρωσε τόσο απλά πριν από τόσα χρόνια, το επιμύθιο όλων μου των σκέψεων, όλης μου της αντίληψης, όλης μου της ύπαρξης και όλης μου της κοινωνικής συμπεριφοράς.

Είναι φοβερό όταν ξαφνικά εκεί που διαβάζεις για να δώσεις ένα μάθημα, περίπου 01.00 περασμένες μεσάνυχτα, Σάββατο βράδυ, εντελώς τυχαία, να έρχεσαι αντιμέτωπος με τόσο μεγάλες κουβέντες, που μάλιστα τις θεωρείς δικές σου.

Συμπέρασμα: μας έχουν προλάβει κύριοι! Τα 'χουν πει όλα πριν από μας, διότι απλά πρόλαβαν να ζήσουν πριν από εμάς κάποιοι άλλοι. Αν λοιπόν νομίζετε ότι πρωτοτυπείτε, σφάλλετε! Η ζωή του καθενός μας, ναι, είναι συναρπαστική. Αλλά όχι πιο συναρπαστική από του άλλου, του διπλανού, του χτεσινού, του αυριανού ανθρώπου.