Θαυμα-στην καθημερινότητά μου!


"Το Θαύμα, τροφή των παιδιών, των ποιητών, των ερωτευμένων, των δυστυχισμένων και του... Καραγκιόζη, είναι κάτι πέρα από τη λογική. Η λογική το αποδέχεται συχνά από ανισχυροσύνη να το εξηγήσει. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι παραιτείται και απ' τη δικιά της λειτουργία να θέτει ερωτήματα, να ερευνά -συχνά και να κοροϊδεύει από δύναμη ή από αδυναμία- ώσπου να 'ναι σε θέση να δώσει πειστικές ερμηνείες. Το θαύμα είναι μια πρόκληση στη λογική και δεν σταματάει παρά μόνο όταν απομυθοποιηθεί και μπει κάποιο άλλο στη μέση. Αν τώρα, αυθαίρετα, ονοματίσουμε το θαύμα άγνοια και τη λογική γνώση, ιδού, μπροστά μας, όλος ο κόσμος, ο πίσω και ο μπρος. Αστείρευτη άγνοια, αστείρευτη γνώση. Εδώ ανάμεσα στην άγνοια και στη γνώση χωράει το μυστήριο."

(απόσπασμα από το μυθιστόρημα "Ο Πρίγκιπας" του Μήτσου Κάσολα, εκδόσεις Καστανιώτη, σελ.222-223, χωρίς άδεια αναδημοσίευσης...)


Θαύμα και λογική, λογική και θαύμα, σε ένα ασταμάτητο μυστηριώδες ερωτικό παιχνίδι, δίνουν παράσταση στης καθημερινότητάς μου το σανίδι... Πόσο τυχερός νοιώθω κάποιες φορές...;