Αυγερινός

Το θέμα της σημερινής συνάντησης στις Αστροβραδιές μας είναι ο Αυγερινός!

Ο Αυγερινός είναι μια από τις πολλές ονομασίες του πλανήτη Αφροδίτη, του δεύτερου, μετά τον Ερμή, κοντινότερου πλανήτη στον Ήλιο μας και του δεύτερου λαμπερότερου ουράνιου αντικειμένου στον νυχτερινο έναστρο ουρανό, μετά την ω! κοινή αυτάδελφη Σελήνης κάρα!

Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εωσφόρος (αυτός που φέρνει το φως), όταν εμφανιζόταν το πρωί και Έσπερος όταν εμφανιζόταν το βράδυ. Σήμερα επικρατούν αντίστοιχα οι όροι: Αυγερινός, για να περιγράψουμε την αλήτισσα και ξενυχτισμένη πλευρά της Αφροδίτης που οδεύει για ξεκούραση προς το κρεββατάκι της τις πρώτες πρωινές ώρες, (καθώς είναι η τελευταία που σβήνει το φως της από το νυχτερινό στερέωμα, δίνοντας έτσι την συγκατάθεσή στον ερχομο της νέας ημέρας, παραδεχόμενη την ήττα του σκότους έναντι του νέου αναγεννησιακού φωτός) και Αποσπερίτης, για να περιγράψει τον ενθουσιασμένο νέο που κρύβει ο πλανήτης αυτός, (καθώς είναι το πρώτο πρώτο φως που ξεπορτίζει για την βραδινή του τσάρκα προς αναζήτηση περιπετειών, ενδεδυμένος με τις πιο λαμπερές του αχτίδες μεγεύοντας τα μάτια των νεαρών θηλυκών υπάρξεων).

Απέχει κατά μέσο όρο 108 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο και έχει μάζα και μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης μας, γιαυτό αποκαλείται από ορισμένους και αδερφός πλανήτης της Γης.

"Αυγερινός" - Περίδης Ορφέας

Συμπέρασμα: πίσω από κάθε μεγάλο ανδρικό όνομα (βλέπε Αυγερινός), πάντα συσχετίζεται με κάποιον μυστικό τρόπο ένα μεγάλο θηλυκό πλάσμα (θαύμασε Αφροδίτη, που είναι η προσωποποίηση της ομορφιάς και η προστάτιδα του έρωτα). Ή με άλλα λόγια δεν νοείται αρσενική πράξη οποιασδήποτε έκτασης, έντασης, κατεύθυνσης ή προορισμού, που να μην εμπνέεται από τον Έρωτα κάποιας θηλυκής παρουσίας, είτε αυτή τοποθετείται στον κόσμο του πραγματικού είτε στον κόσμο του φανταστικού.-

Το μάθημα τελείωσε. Απορίες;;