Σχέσεις από απόσταση


Σχέσεις από απόσταση 1. Ερωτικά αν το δούμε είναι πολύ της μόδας, ειδικά στο καθημερινό μου επαγγελματικό περιβάλλον. Κοίτα να δεις τελικά και εγώ που νόμιζα ότι δεν μπορεί να βαστάξει μια σχέση από μακρυά... Μήπως κάνω κάπου λάθος; Μήπως ανεβάζω ψηλά τον πήχυ αναζητώντας τις μεγάλες επιδόσεις, αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι πάλι η μοναξιά; Ο Ερωτόκριτος πάντως ακόμα και στην εξορία που επήγε, την καρδιά του δεν εμπόρεσε να γαληνέψει, την εικόνα της Αρετούσας δεν κατόρθωσε να βγάλει από το μυαλό του, τα ερωτήματά που του καίγαν τα σωθικά δεν στάθηκε δυνατός να τα σβήσει... Μήπως κάνω κάπου λάθος; Η πορεία θα το δείξει, ή όπως πολύ ποιητικά το λέγαν οι παλιοί, "η αυγούλα θα το δείξει", αν θα είναι χρυσή, μουντή ή άλλης απόχρωσης.

Σχέσεις από απόσταση 2. Καθαρά αλληλεπιδραστικά αν το δούμε, πάλι είναι πολύ της μόδας, πάλι στο καθημερινό μου -ευρύτερα κοινωνικό αυτή τη φορά- περιβάλλον. Άνθρωποι που αποτραβιούνται, μένοντας μακρυά από τον συνάνθρωπό τους, ίσως έτσι μόνο μπορούν να αμυνθούν, ίσως για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Άρα, μήπως κάνω ξανά κάπου λάθος; Δύσκολο να φέρεις κοντά δυο αντίθετους πόλους. Αυτόν που σου λέει να δίνεσαι ολοκληρωτικά στον συνάνθρωπο και στις ανάγκες του και εκείνον που σου λέει ότι είναι ολέθριο να μπεις στη θέση του άλλου, οφείλεις για λόγους επιβίωσης να κοιτάξεις και τον εαυτό σου. Δύσκολη προσπάθεια πάντως να κάνεις τον συνάνθρωπό σου (που μπορεί να γνωρίζεστε από λίγα δευτερόλεπτα έως πολλά χρόνια) να σου χαρίσει ένα χαμόγελο, ολότελα δικό σου... Αλλά αυτά εξάλλου είναι τα μεγάλα στοιχήματα. Όποιος θέλει ή όποιος δεν μπορεί να τα αποφύγει, τα παίρνει αυτά τα στοιχήματα (παράδειγμα ιστορικής προσωπικότητας, που κατασκηνεί έντονα τις τελευταίες μέρες στα μπροστινά έδρανα του μυαλού μου, είναι ο Γιοχάνες Κέπλερ). Οι υπόλοιποι παίρνουν τα χρήματα.



Deep Purple - "Soldier of Fortune"



(από http://www.youtube.com/watch?v=75iZFstq6kA&feature=related)


I have often told you stories
About the way
I lived the life of a drifter
Waiting for the day
When Id take your hand
And sing you songs
Then maybe you would say
Come lay with me love me
And I would surely stay

But I feel Im growing older
And the songs that I have sung
Echo in the distance
Like the sound
Of a windmill goin round
I guess Ill always be
A soldier of fortune

Many times Ive been a traveller
I looked for something new
In days of old
When nights were cold
I wandered without you
But those days I thougt my eyes
Had seen you standing near
Though blindness is confusing
It shows that youre not here

Now I feel Im growing older
And the songs that I have sung
Echo in the distance
Like the sound
Of a windmill goin round
I guess Ill always be
A soldier of fortune
Yes, I can hear the sound
Of a windmill goin round
I guess Ill always be
A soldier of fortune



Υ.Γ.: Θα μου πείτε τώρα πώς μπλέκονται ο Ερωτόκριτος, ο Κέπλερ και αυτός ο τύπος, χικ... ο Soldier of Fortune. Ας όψεται η μποτίλια Baileys, που κάποιοι λένε ότι δεν μεθά. Εμένα να ρωτήσουν, χικ..., να τους πω!