Γροικήσατε τον έρωτα...

Όπως και πόσες φορές δεν έχω αναρωτηθεί... τι πράγματα είναι αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στον φρικιαστικό αυτό δυτικότροπο κόσμο της κατανάλωσης ψεύτικων και μπαγιάτικων ινδαλμάτων.

Αρχίζω να βρίσκω όμως απάντηση γιατί να συμβαίνει αυτό: μας κάνουν να ερωτευόμαστε λάθος ιδεες, κενές περιεχομένου, όπως χρήμα, σάρκα, λάμψη, διασημότητα. Και όταν αυτό αποκαλύπτεται μπροστά στα μικρά και θαμπωμένα μάτια μας, τότε επέρχεται η ανατροπή, τότε χάνουμε τον κόσμο -τον ψεύτικο που μας έβαλαν να χτίσουμε- κάτω από τα πόδια μας. Τότε όλα είναι ψεύτικα και όλα τα ψεύτικα είναι ίδια. Καμία διαφοροποίηση, καμία συναισθηματική διακύμανση. Τελικά το πράγμα καθοδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην δημιουργία οργισμένων νέων που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους σε οτιδήποτε (γιατί χάσανε τα όνειρά τους), που έχουν πάψει να αισθάνονται (γιατί λοβοτομηθήκανε από την τηλεόραση και τις αμερικάνικες κωλοταινίες), που έχουν πάψει να συν-πονούν (γιατί απλά πάψαν να πονούν). Τελικά παράγονται τέρατα.

Αγαπητή κοινωνία, ιδού τα δημιουργήματά σου:

«...μέχρι στιγμής δεν έχω γνωρίσει τίποτε άλλο, παρά την απόρριψη. Έχω γνωρίσει μόνο ένα άτομο που αξίζει σαν άνθρωπος και με την οποία νόμιζα πως είχα ερωτευτεί. Νοιώθω πολύ άσχημα που με απέρριψε και ελπίζω πως με ό,τι κάνω την Παρασκευή θα αλλάξει γνώμη για μένα»

είναι μερικά λόγια του 19χρονου, που αδιαμφισβήτητα σήμερα έγινε ο πιο γνωστός πανελληνίως!

Απόσπασμα από τον Ερωτόκριτο:

Τα θαύματα του έρωτα

Γροικήσατε τον έρωτα θαμάσματα τα κάνει
Κι εις σε θανάτους εκατό όσοι αγαπούν τσί βάνει.
Πληθαίνει ντως την όρεξη και δύναμη των δίνει,
Μαθαίνει τσι να πολεμούν σ’τσή νύχτας το σκοτίδι.
Κάνει τον ακριβό φτηνό, τον άσχημο ερωτιάρη,
Κάνει και τον ανήμπορο άντρα και παλληκάρι.
Τον φοβιτσάρην άφοβο, πρόθυμο τον οκνάρη,
Κάνει και τον ακάτεχο να ξέρη κάθε χάρη.


Αγαπητή κοινωνία, μάθε τα παιδιά σου να ερωτεύονται σωστά, έτσι η απύθμενη δύναμη του έρωτα θα είναι προς όφελος και όχι προς ζημία του μέλλοντός σου και μέλλοντός μας...

(Ένα παιδί που δεν μπορεί να ζει αν δεν ερωτεύεται κάθε δευτερόλεπτο...)