Μάτια ερμητικά ανοιχτά!


Από τη σημερινή διάλεξη του μαθήματος "Ανθρωπολογία της Μουσικής" συνειδητοποίησα ότι αν αυτοί οι άνθρωποι:μεγάλωναν στις Δυτικές κοινωνίες θα φαίνονταν έτσι:


Μην τρομάζετε με την διαπίστωση αυτής της -φαινομενικά αναληθούς- ομοιότητας! Έχει βάσιμη επιστημονική ανθρωπολογική εξήγηση! Όχι, για να μην πιστεύετε ότι οι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί όσο φαίνονται... (φίλε ξαναθυμάμαι το ερώτημά σου:
πόσο διαφορετικά ίδιοι και πόσο ίδια διαφορετικοί είμαστε;;;). Πώς, για παράδειγμα, θα γραφόταν στην αντίληψή σας μια εικόνα σαν την παρακάτω;


Γελοία και χωρίς νόημα; Ίσως... Αλλά μερικές φορές, οι γελοίες γραφές (που εν συντομία τις λέμε γελοιογραφίες) λένε τις μεγαλύτερες αλήθειες και κρύβουν τα μεγαλύτερα νοήματα...Υ.Γ.: Το post αυτό αφιερώνεται σε μια κοπέλα που πριν με ρωτήσει την παρακάτω ερώτηση, την είχα ερωτευτεί. Μετά ως δια μαγείας, την ξε-ερωτεύτηκα, σαν να είδα κατάματα την αλήθεια... Με ρώτησε λοιπόν μέσα από τα τεραστίων διαστάσεων γυαλιά της: Εσύ δεν φοράς γυαλιά ηλίου ε;! Και τότε κατάλαβα ότι και η απόσταση που μας χωρίζει είναι τεραστίων διαστάσεων...! Που να της εξηγήσω ότι με αυτήν μου την κίνηση προσπαθώ να δω πιο καθαρά τον κόσμο που με περιβάλλει και να μην "προστατεύομαι" από το σκοτάδι που σου προσδίδουν τα γυαλιά ηλίου...2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eξαιρετικά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση.

Δώσε ρε φίλε στην κοπέλα με τα γυάλια άλλη μία ευκαιρία..!


Μπόγδος

astromonos είπε...

Οκ κύριε Μπόγδο. Θα πάω, αύριο κιόλας να της δώσω άλλη μια ευκαιρία. Όχι όμως επειδή μου το προτείνεις εσύ, αλλά διότι λίγο πριν ελέγξω τα νέα σχόλια στο blog, το είχα ήδη αποφασίσει από μόνος μου...

Ελπίζω και αυτήν μου την τοποθέτηση να βρίσκεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Τα σέβη μου!