Λάβατε θέσεις!


Έτσι ξαφνικά, ακολουθώντας ένα ένστικτο, σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνώ. Αφού μου απαντούσε τηλεφωνητής ότι τα νούμερα που καλώ δεν αντιστοιχούν, με τη βοήθεια του διαδικτύου, ξαναπροσπαθώ και μετά από μια σειρά λάθος γραφείων, καταλήγω να μιλήσω με την υπεύθυνη υπάλληλο.

- Μπορείτε να μου πείτε πόσο χρόνο αναμονής έχω παρακαλώ, για έναρξη ειδικότητας; Η τελευταία ενημέρωση, έλεγε για Σεπτέμβρη του 2011
.

- Εεε, μισό λεπτό... τα χαρτιά σας εστάλησαν στις 18/01/2011 στο Υπουργείο, η θέση σας άνοιξε και πλέον εκρεμμεί να υπογραφεί ο διορισμός σας για να ξεκινήσετε.

- Σίγουρα δεν μου κάνετε πλάκα;

- Μα ναι, κύριε Τρογκάνη! Καλή αρχή!

Κλείνω το τηλέφωνο και κοιτώ ασυναίσθητα στην τηλεόραση της Μονάδος Νεφρού. Η εκπομπή Μένουμε Ελλάδα είχε αφιέρωμα στη Βόρεια Κέρκυρα... Τυχαίο; Δεν νομίζω, (αλλά δεν το πολυφωνάζω, γιατί ο Τειρεσίας θα με κατηγορήσει ότι φάσκω και αντιφάσκω, όταν χτυπιέμαι κάτω πως όλα είναι θέμα τύχης σε τούτη την πλάση...).

Ποντικονήσι, λοιπόν, σου 'ρχομαι... Οι μέρες μου εδώ στο νησί, είναι μετρημένες. Στη συνέχεια, μια μικρή στάση, στα πάτρια εδάφη και μετά ο μπούσουλας θα στρίψει Βορειοδυτικά!


Εν αναμονή λοιπόν...

Υ.Γ.: Στην ανακοίνωση αυτών των νέων στη Μονάδα, μια νοσηλεύτρια, μου λέει πως τελικά κάποια πράγματα αλλάζουν σε τούτη τη χώρα (δεν αναρωτήθηκε ούτε μια στιγμή τι μπορεί να ψηφίζει) και διορθώνονται. Ευτυχώς οι γιατροί δεν χρειάζεται να περιμένουν τόσα πολλά χρόνια... Και η απάντησή μου ήταν ότι επειδή ακριβώς ΔΕΝ αλλάζουν κάποια πράγματα σε τούτη τη χώρα, δυο συνάδερφοι που ήταν πιο πάνω από μένα στη λίστα αναμονής έφυγαν για έναρξη ειδικότητας στο εξωτερικό και έτσι εμείς οι ερωτευμένοι με την Ψαροκώσταινα "λάβαμε θέσεις"... Εν αναμονή λοιπόν της εκπυρσοκρότησης του όπλου!







2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"και καλή τύχη όπου κι' αν πας"

Τειρεσίας

astromonos είπε...

Ευχαριστώ Τειρεσία!

Καλή τύχη, είναι ό,τι πραγματικά χρειάζεται κάθε άνθρωπος. Και εγώ μέχρι τώρα δεν έχω κανένα μα κανένα παράπονο από τη δική μου.

Καλά να περνάς.