Στο κάτω κάτω της γραφής...



Η Ιατρική, αντιμετωπίζει πολύ συχνά καταστάσεις επίσχεσης.

Επίσχεση ούρων.
Επίσχεση κοπράνων.
Επίσχεση αερίων.
Επίσχεση αντοχών.
Επίσχεση φιλοτίμου.
Επίσχεση αξιοπρέπειας.
Επίσχεση ενεργειακών αποθεμάτων.
Επίσχεση πληρωμών.

Είναι καιρός να εμπλουτίσει η Ιατρική, τη διαφοροδιάγνωση αυτής της νοσηρής κατάστασης. Είναι καιρός να προχωρήσει και σε άλλου είδους επισχέσεις.

Επίσχεση αυτών που γεμίζουν με ούρα και με κόπρανα τις ζωές μας (και δεν αναφέρομαι στους ασθενείς).
Επίσχεση των πολυετών λουφαδόρων του ΕΣΥ.
Επίσχεση των νταβατζήδων του συστήματος.
Επίσχεση αυτών που τα παίρνανε αδρά σε μορφή φακελακίου.
Επίσχεση των τραμπούκων.
Επίσχεση των πολιτικάντηδων.
Επίσχεση των ιατρουδίσκων.
Επίσχεση των ανώνυμων ιατρών.
Επίσχεση των ανεύθυνων ιατρών.
Επίσχεση των ανέντιμων ιατρών.
Επίσχεση των μη επισχεσάντων.

Από χτες το Γ.Ν.Κέρκυρας βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας. Επικρατεί ένα μπάχαλο (τι περίεργο για τα κερκυραϊκά δεδομένα...). Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Ο καθείς ερμηνεύει τα πράγματα κατά πώς τον βολεύει. Και επειδή όλοι, πλην λίγων εξαιρέσεων, είναι βολεμένοι, καταλαβαίνετε τι γίνεται!


Αγαπητοί μου, αν φτάσαμε ως εδώ, είναι γιατί η προηγούμενη γενιά από εμάς, ναι οι πατεράδες μας είναι, έπαιξε ανέντιμα το παιχνίδι της επιβίωσης (μιλάω συνολικά για μια γενιά και όχι ειδικά - σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις).

Και ξέρετε αυτή η ανεντιμότητα είναι όπως η γαμημένη η γρίπη: την έχεις ήδη κολλήσει πριν εμφανίσεις συμπτώματα. Αυτό έχει συμβεί και σε εμάς, την επόμενη γενιά, που παραλαμβάνουμε τα ηνία της κατάστασης. Είμαστε και εμείς για κλάματα. Μένει να δούμε πόσο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα έχουμε, για να αντέξουμε στην κληρονομική ανεντιμοτίτιδα των καιρών μας...

Μέχρι τότε, εμείς εδώ οι σκλάβοι του Γ.Ν.Κέρκυρας συνεχίζουμε να τους επισχέζουμε (νομίζω αυτό είναι το σωστό ρήμα που ετυμολογικώς εκπορ(δ)εύεται από την επίσχεση... Μα για μισό λεπτό, γίνεται εκπόρδευση και επίσχεση αερίων ταυτόχρονα; Γίνεται, όπως ακριβώς το ΕΣΥ είναι το ΕΓΩ κάποιων ιατρουδίσκων).



"Ο σκλάβος"
Στίχοι: Μελέτης Κυριακού
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Ερμηνεία:
Γιώργος Νταλάρας, Βασιλική Λαβίνα