Α ρε Τόμας!

Χτες κατά τις 21.30 ενώ καθόμουν στον υπολογιστή, ακούγοντας ραδιόφωνο, με αναμμένα φώτα σε 2 δωμάτια και με το πλυντήριο εν δράσει, ξαφνικά ακούστηκε.... τσαφφφφ!!!! Κάηκε η ασφάλεια! Αυτό ήταν! Χάθηκε η ασφάλειά μου και έμεινα ανασφαλής! Μιλάμε για μεγάλη ανασφάλεια όμως, όλα σκοτείνιασαν, προσπαθούσα να βρω ένα φάκεν κερί (αφού σίγουρα θυμάμαι ότι είχα κάπου... πού είναι...;) και έναν ηλεκτρολόγο, κυριακή βράδυ και εν μέσω οικονομικής κρίσης... Τελικά μετά από περίπου 45λεπτά όλα επανήλθαν με 2 βασικές διαφορές:

1) Η οικονομική κρίση παραλίγο να καταλήξει σε δική μου καρδιακή κρίση όταν ο μεσήλιξ συμπαθητικός κατά τα άλλα κυριούλης ηλεκτρολόγος μου ζήτησε 40ευρώ για δουλειά 2λεπτών!
2)Αυτά τα 45λεπτά ήταν αρκετά για να αναλογιστώ αφενός την πρόοδο της ζωής και της τεχνολογίας συγκριτικά με την εποχή που ζούσε ο άνθρωπος στις σπηλιές, αφετέρου την απόλυτη δέσμευση και συσχέτιση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Χωρίς αυτό όλες οι ανασφάλειες βγαίνουν από τη σπηλιά τους και γίνονται πραγματικότητα. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι οι καλύτερες για να εντρυφήσεις και να μάθεις λίγο καλύτερα ιστορία, όπως για παραδειγμα να θυμηθείς ότι χωρίς τον Τόμας Έντισον ίσως ήμασταν ακόμα τυφλοπόντικες... Α, ρε Τόμας πόσοι συνειδητοποιούμε πού μας οδήγησε το δικό σου επαναστατικό ρεύμα και πόσοι σε θυμόμαστε στην καθημερινή μας αντεπαναστατική ζωή;





Βέβαια, επειδή κάθε τι δεν είναι από μόνο του καλό ή κακό αλλά εξαρτάται από τον τρόπο που ο καλός ή κακός άνθρωπος το χρησιμοποιεί, έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, αυτό της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας από την υπερκατανάλωση ρεύματος. Είπαμε κύριοι υπερκαταναλωτικοί, τα πάντα με μέτρο και με σωστή διαχείρηση. Αλλιώς υπογράφουμε την εξαφάνιση τούτου του πλανήτη. Για το λόγο αυτό στις 28 Μαρτίου 2009 20.30μμ υπάρχει μια παγκόσμια ωριαία κίνηση που στοχεύει να μας υπενθυμίσει πράγματα. (Εμένα πάντως σίγουρα αυτή η κίνηση θα μου υπενθυμίσει το χτεσινοβραδινό 45λεπτο! Γίνεται να κλείσω το ρεύμα μόνο για 15λεπτά;; Αφού τα 45λεπτά τα έχω ήδη ξεπληρώσει, και μάλιστα με 40000λεπτά του ευρώ!)


2 σχόλια:

dreamer είπε...

κοιταξε φίλε αστρομονε... δεν διαφωνω με τίποτα απο αυτα που λες αλλα πιστευω οτι όλο και καποιο φιλαρακι ηλεκτρολογο μηχανικο εχεις που θα σου εφτιαχνε τσαμπα την ζημια.
Δες στις επαφες σου στο κινητο και μπορει να βρεις κανεναν. Ισως καποιον που δουλευατε μαζι, κοψατε την αναβολη μαζι, ειχατε τις ιδιες παρεες και μπορει αυριο να πατε για καφεδακι.

astromonos είπε...

Χαχαχα! Σαν να έχεις δίκιο, έχω καποιον, αλλά ένεκα προχωρημένης ώρας που έλαβε χώρα το συμβάν και ένεκα ότι αυτός ο κάποιος ανήκει πλέον στην σκληρά εργαζόμενη (επιτέλους) νεολαία, ε, είπα να μην τον κουράσω παραπάνω! Πάντως, όπως και να ΄χει, η ιδέα για το καφεδάκι δεν είναι καθόλου κακή...