Άντε μπράβο!



Επιτέλους! Κάτι κινήθηκε... Ο κόσμος έκλεισε την τηλεόρασή του, βγήκε στους δρόμους, συμπορεύτηκε, περπάτησε μαζί με άλλους στους ίδιους και όχι σε διαφορετικούς δρόμους.

Οι εικόνες που είδα τόσο εδώ στην Κέρκυρα, όσο και στην πρωτεύουσα, με έκαναν να αναθαρρήσω. Σαν να έγινε ένα πρώτο βήμα συντονισμού και συνύπαρξης. Ευτυχώς!

Κάνουν όμως πιο έντονο το ερώτημα: πώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να διαμορφώσουν μια κοινωνία υγιή, που σέβεται την προσωπικότητα των μελών της, που δεν συγκρίνει τον έναν με τον άλλον για να δει ποιος είναι ο πιο αποδοτικός με φτωχά οικονομίστικους όρους, αλλά του δίνει όλα τα εφόδια για να αναπτύξει το ιδιαίτερο και ξεχωριστό άνθος που κρύβει η ψυχή του και τον ανταμείβει για την προσπάθειά του;


Δεν θέλουμε κοινωνία που σου φωνάζει "σκάσε και σκάβε". Όχι άλλο σκάσιμο και όχι άλλο σκάψιμο γαμώτο!



Το ερώτημα μένει να απαντηθεί από τη δράση μας.

Ας ξεκινήσουμε πιστεύοντας στο όνειρο.


7 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπράβο ρε Στράτη, ωραίο post! Ήταν πραγματικά ωραία στο Σύνταγμα. Και σαν να εκλείπουν σιγά σιγά και τα φοβικά αντανακλαστικά του κόσμου. Να περνάς καλά!

Roadartist είπε...

Πες πως να μη σχολιάσω μια τέτοια ανάρτηση; :)
Απίστευτα τα βίντεο.. θα μου επιτρέψεις να αναρτήσω το πρώτο (one man band) τι υπέροχα νοήματα!
Η σάτυρα του γαλλικού καναλιού ας μας ταρακουνήσει. Έχουμε μια τόσο υπέροχα όμορφη πατρίδα, τι κρίμα να μη τη χαιρόμαστε.

astromonos είπε...

Third Stone και Roadartist σε εσάς μπράβο που αντέχετε να είστε στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, στην καρδιά της σύγκρουσης!

Καλή δύναμη και στους δυο σας!

Εμείς εδώ, μένουμε απλά να θαυμάζουμε από μακρυά τις δικές σας δράσεις! Και πάλι μπράβο.

Καλημέρα!

POTOULIS είπε...

Φιλαράκια μου καλά (Third stone from the sun και Astromone) που είστε ρεεεεε!!!!!!!!!
Πάμε γερά παιδιά!!!!
Να πούμε μαζικά ΟΧΙ στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν!!!!
Υ.Γ: Third stone from the sun δεν μπορώ να σχολιάσω στο blog σου, δεν ξέρω γιατί.. Φρόντισε γι'αυτό και απάντα σε κανα μηνυμα...

astromonos είπε...

Potouli, καιρό έχεις να φανείς και ανησύχησα. Το θέμα δεν είναι απλώς να πούμε ΟΧΙ, αλλά να το εννοήσουμε και να το προασπίσουμε...

Καλή συνέχεια Ταξίαρχέ μου!

POTOULIS είπε...

Μην ανησυχείς και δεν πρόκειται να ξεμπερδέψεις εύκολα από μένα..!!
χαχαχαχαχα!!!!!!!!
Ρε δε μπορώ να σχολιάσω στο blog του Κώστα.. Και δεν απανταει στα τηλέφωνα.. Μήπως μπορείς εσύ να μου πείς πως?? Έχει αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις??

astromonos είπε...

Άσε Potouli! Δεν τα 'μαθες; Τον Κώστα τον μάζεψαν οι μπάτσοι για παράνομη συμπεριφορά στην πλατεία Συντάγματος λένε! Άκου εκεί, ποιός; ο Κώστας, το καλύτερο παιδί!!

Για αυτό δεν απαντά στα τηλέφωνα...

Όσο για τα σχόλια, προσπάθησε ξανά ξεφτέρι μου. Δεν νομίζω να άλλαξε καμία ρύθμιση ο φίλος μας.

Φιλιά, ει χόπ!