Τα τρία κακά της μοίρας μας


Στην νεανική ηλικία σου διδάσκουν στο σχολείο το "σκέφτομαι και γράφω".

Στην ενήλικη στου διδάσκουν στη δουλειά, το (σκέτο) "γράφω".

Και τέλος στην ώριμη σου ηλικία, περνάς σαν μήνυμα στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου, το "τα γράφω" (εκεί που δεν παίρνει μελάνι...).

Και έτσι ολοκληρώνεται η μακραίωνη προσπάθεια νέκρωσης όποιου ίχνους υγιούς πνεύματος διαβιεί εντός του κρανίου των νέων ανθρώπων...


Πίσω από αυτά τα βήματα όμως, αξίζει να αναζητήσουμε την παθολογική εκείνη διαδικασία που ωθεί τη λογική σταδιακά στον γκρεμό της και την αυτοκτονία της:

Στο πρώτο βήμα, μιλάμε για "σκέφτομαι και γράφω", μα είναι κατ' επίφαση - είναι ανύπαρκτο σχεδόν το σύστημα διδασκαλίας, εκπαίδευσης και εκμάθησης εδώ και χρόνια. Και δυστυχώς, δεν βλέπω να αλλάζει.

Στο δεύτερο βήμα, υπάρχει μόνο το ψυχρό και αέναο "γράφω" - χωρίς σκέψη, χωρίς σκοπό ή περιεχόμενο να το στηρίζουν, μα με κάτι άλλο πιο ισχυρό που του επιτρέπει να είναι ακλώνητο: το αυστηρό 8ωρο που όμως είναι συνήθως 7ωρο ή σε πολλές περιπτώσεις και 6ωρο (εκτός των διαλλειμμάτων για καφέ, για τσιγάρο, για τουαλέτα, πάλι για τουαλέτα και τελικά πάλι για τσιγάρο! α, ξέχασα και τα μικρά μεν, αλλά αναρίθμητα διαλλείμματα για κοινωνικό σχολιασμό περί μοδός ή περί ποδός, αναλόγως τι φύλο δηλώνεις ότι είσαι, που τελικά όλα αυτά ίσως ρυθμίζουν το ωράριο σε 5ωρο και ούτε! και για να σου πω: και αύριο μέρα είναι, ας αφήσουμε και λίγη δουλειά να πάρουμε μια ανάσα ενός διώρου σήμερα!). Πίσω από το κενό νοηματοδοτικά "γράφω", δεν αναφέρομαι όμως, απλά σε μια (απρόσωπη μεν, προσωποποιημένη δε) αδίστακτη και απάλευτη γραφειοκρατία, αλλά κυρίως αναφέρομαι στο ασύλληπτο και αέναο έργο της εσκεμμένης λοβεκτομής που επιβάλλεται από λοβεκτομηθέντες σε οσονούπω λοβεκτομηθέντες νέους χρήστες του συστήματος!

Και τέλος, φτάνουμε στο γνωστό καθημερινό φαινόμενο "τα γράφω" (που η συνηθέστερη συνέχισή του είναι: "όλα στα παπάρια μου"). 

Ξέρετε, ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα όμως; Ότι αυτή η από ετών προδιαγεγραμμένη πορεία εγκεφαλικής υπανάπτυξης (όπως επιβάλλεται από τα Μέσα και τα Όξω αυτού του τόπου), δημιουργεί αφενός εξουσιαστές που πραγματικά "τα γράφουν" όλα στα παπάρια τους, όπως αξίες, ηθική, σεβασμό, προσφορά, ενδιαφέρον, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν αμέριμνοι την προνομιακή τους θέση να περνούν τη συμπεριφορά τους και το τρόπο σκέψης τους στα "γραφτά" της νομικής μας παρακαταθήκης, και αφετέρου εξουσιαζόμενους που πραγματικά δεν έχουν πού να "τα γράφουν" όλα εκείνα που τους συμβαίνουν, καθώς η διαδικασία ωρίμανσης από την οποία έχουν περάσει παιδιόθεν, έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα τι; Μα αυτό που η κάθε διαδικασία ωρίμανσης στη Φύση επιφέρει: την Από-πτωση, κοινώς την απουσία παπαριών για να "τα γράφουν" αφού τους έχουν πέσει ανεπιστρεπτί, μαζί με μαλλιά, δόντια, ηθικό! Για του λόγου το ασφαλές, κοιτάξτε γύρω σας και αναρωτηθείτε ποιοι από τους περαστικούς θα ποντάρατε ότι μέσα από τα παντελόνια τους (ή κολλάν ή φούστες-μπλούζες και ασορτί βρακάκια), θα μπορούσαν να έχουν όρχεις για να "γράψουν" πάνω σε αυτά τα όργανα, τους εξουσιαστές!

Το σύστημα λοιπόν, είναι καλά στερεωμένο: αρχικά, στηρίζεται σε ανάξιους ορχειοκράτες (κάτι σαν το "κρατούν τον πάπα από τα αρχίδια" - οι λαϊκές παροιμίες περικλύουν τεράστια σοφία όπως ξέρετε όλοι σας), οι οποίοι τυχαίνει να είναι ταυτόχρονα και οι αρχειοκράτες του κράτους (προσοχή δεν είναι βερμπαλισμός, η διατύπωση είναι ορθή και βαθειά μελετημένη: κρατούν-τα-αρχεία του κράτους, άρα στην ουσία κρατούν το ίδιο το κράτος και την ουσία του, αφού όση Διαύγεια ή Διαφάνεια και αν προφασίζονται κάποιοι, υπάρχουν πάντα εκείνοι οι νόμοι και τα ΦΕΚ που λίγοι τα γνωρίζουν, αφού αυτοί οι λίγοι τα εκδίδουν μέχρι να προσληφθούν κάποιοι και μετά αναστέλλονται κλπ κλπ...). Δευτερευόντως, έχει όλους εκείνους του αν-όρχεους (και ακριβώς για αυτό, ανόρεχτους, διότι ως γνωστόν η απουσία λίμπιντο σε κάνει φυτό) βρυ-κόλακες που σπρώχνουν τα γρανάζια του συστήματος -που όταν κολλάει βάζουν λίγο από το σάλιο τους για να ξεκολλήσει- σε ατέρμονη κλίση προς την εντορπία και τελικά την ξεδιαντροπία (ναι, ξεδιαντροπία, διότι αν υπάρχει κάποιος σκοπός του πνεύματος -και ειδικά του ανθρώπινου πνεύματος- είναι ακριβώς αυτή η αντίσταση στην συμπαντικώς αναβλύζουσα και προς όλας τας κατευθύνσεις εκπέμπουσα, εντροπία του κόσμου!). 


Άρα, για να τα μαζέψουμε όλα τα προηγούμενα μαζί, σε ένα νοηματικό νήμα: υπάρχουν ανάξιοι σε θέση που θα έπρεπε να υπάρχουν άξιοι, και υπάρχουν άξιοι εκεί που δεν έπρεπε να υπάρχει κανένας άνθρωπος, άξιος ή μη (αν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι εγγενώς υπάρχει μη-άξιος άνθρωπος, αλλά το αντίθετο, πιστεύω ότι κατασκευάζεται μέσα από τον μηχανισμό των 3 βημάτων κάμψης οποιασδήποτα έννοιας αντίσταης που σας περιέγραψα στην αρχή).

Αυτά ως πρώτα και συγκε-χυμένα! Τα υπόλοιπα έρχονται ως βροχή τις επόμενες ημέρες...