Ο Σταχτοπούτος!



Εντελώς τυχαίως, μα τρομακτικά αναλογικώς, είδα χτες την ταινιάρα "Cinderella Man". Κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα δεν είναι καθόλου τυχαία. Τονίζει την επαναληψιμότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς και την κυκλικότητα της κοινωνικής συμβίωσης. Σε μια εποχή κρίσεως και τότε, κάποιοι προσπαθούν να αγωνιστούν. Μάχη σώμα με σώμα. Μάχη με τους πάντες και τα πάντα. Μάχη με τους βάναυσους και άφαντους εχθρούς. Μάχη με το κρύο. Μάχη με τα συναισθήματα. Μάχη με τον ίδιο τον εαυτό τελικά.

Αν έχετε λίγο χρόνο, δείτε ξανά αυτήν την ταινία. Οι συγκυρίες της χώρας μας, βοηθούν να αντιληφθούμε τα πιο βαθιά της μηνύματα.

Αναπαριστώντας μια πραγματικότητα, και εμπνευσμένη από μια πραγματική βιογραφία, αυτή η ταινία μας μιλά για τα σημαντικά νοήματα αυτής της πραγματικότητας, που λίγο ή πολύ, τη βιώνουμε και εμείς σήμερα. Τι μέτράει πιο πολύ; Τι κρατάει τους ανθρώπους δεμένους; Τι τους εμπνέει να συνεχίζουν να αγωνίζονται όταν όλα γύρω τους, τούς προστάζουν να σταματήσουν και να σιωπήσουν;

Η απάντηση είναι εύκολο να δοθεί, δύσκολο να πραγματοποιηθεί: είναι οι αξίες της πίστης, της τιμιότητος, της ελπίδας, της αγάπης.

Και όπως είπε εξάλλου και ο Σταχτοπούτος (Cinderella Man), "τουλάχιστον ας παλέψουμε με κάποιον που βλέπουμε...". Δεν μας μένει τίποτε άλλο.







1 σχόλια:

roadartist είπε...

Οι κοινοί στόχοι, τα κοινά οράματα, η πίστη στην αλήθεια και στην τιμιότητα σου, η αγάπη, η αγκαλιά, το κράτημα του χεριού...